Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze videos

COVID-19

Bericht aan de patiënten van het Jules Bordet Instituut

Exclusieve beelden van het nieuwe Jules Bordet Instituut!

Maak in deze film kennis met het grote project van het nieuwe Jules Bordet Instituut, Europees referentiecentrum in de strijd tegen kanker. Schitterende beelden van de constructie van 80.000 m², volledig gewijd aan de kankerpathologie, met uitleg over de manier waarop dit project werd uitgewerkt om uitmuntendheid in de behandeling van de patiënt te verenigen met optimalisering van het welzijn van die patiënt en van het verzorgend personeel.

Tumorbank

Hoe gemakkelijk deelnemen aan het onderzoek tegen kanker?

« Chronos & Kairos » : Anticipating the future

De film 'Chronos & Kairos' presenteert het gelijknamige onderzoek van de onderzoeksgroep GUTS (Gastrointestinal unit translational science research). Dit onderzoek wil – door geregelde inzameling van tumormonsters, stoelgang en bloedafnames – een klinische en biologische databank aanleggen waarmee het mogelijk wordt om de klinische ontwikkeling van elke patiënt te beschrijven en te begrijpen. Met deze databank wordt het mogelijk informatie van onschatbare waarde te leveren en inzicht te verwerven in de evolutiemechanismen van de ziekte en in de weerstand tegen behandelingen. De film werd gerealiseerd in samenwerking met Sunfishing Creations. Hij veroverde de Dauphin d’Argent tijdens de 10de editie van Cannes Corporate Media & TV Awards (2019).

De klinische studie PEPITA

Despite being the standard of care in stage III colon cancer, FOLFOX chemotherapy is associated with high toxicities. The importance of the PePiTA study is to individualize the treatment and avoid toxicities in patients that do not respond to FOLFOX by searching for genomic and imaging biomarkers of non-response.

iris vanuit de lucht

“iris”, het belangrijkste ziekenhuisnet van België, is gelegen in het hart van Brussel, te midden van de woonwijken. “iris” streeft naar nabijheid, ook naar uw nabijheid. Er is altijd een irisziekenhuis in uw buurt.

iris een blik vanuit het hart !

Het irisnet telt 5 ziekenhuizen...
Onze teams zijn het kloppende hart ervan…
Ze verlenen zorg aan iedereen, dag en nacht…