Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus COVID-19

no visit13/03/2020

Coronavirus COVID-19

Aanbevelingen vanwege het Jules Bordet Instituut

 • VOOR DE BEZOEKERS
  Om onze patiënten en onze zorgprofessionals die hen verzorgen zo goed mogelijk te beschermen tegen een besmetting met het coronavirus COVID-19, werd beslist om géén bezoek meer toe te laten voor de patiënten die in het Jules Bordet Instituut zijn opgenomen, tenzij in uitzonderlijke gevallen. Wenst u nieuws over uw verwant die in het ziekenhuis verblijft, richt u dan telefonisch tot de dienst.
   
 • VOOR DE PATIENTEN
  Wij adviseren onze patiënten om de algemene preventiemaatregelen tegen besmettingen en met name tegen COVID-19 nauwkeurig op te volgen.

  Wij willen ú beschermen (zowel in hospitalisatie als in raadpleging), maar óók de zorgprofessionals die onmisbaar zijn voor uw verzorging. Daarom hebben wij beslist om over te gaan tot beperking van de niet-dringende medische activiteiten zoals screenings of bepaalde raadplegingen die uitgesteld of telefonisch afgehandeld kunnen worden. Wenst u een afspraak uit te stellen of een raadpleging liever telefonisch af te handelen, gelieve dan contact op te nemen met het onthaalsecretariaat of uw coördinerend verpleegkundige voor oncologische zorgen ('ICSO').

  Ook bepaalde chirurgische interventies kunnen uitgesteld worden. Het Instituut zal contact met u opnemen indien dit ook voor u geldt. 

  Psychologische hulp kan aangevraagd worden op 0487/11 94 28
   

 • VOOR DE BEGELEIDERS
  Begeleidende personen en kinderen worden niet toegelaten tot het Instituut, behalve in uitzonderlijke gevallen.

De ruimte voor kinderen is gesloten

De Cosy-boetieks blijven geopend op de gewone openingsuren, maar het is niet meer mogelijk u daar te installeren om er iets te eten.

Wij danken u voor uw begrip.

 

Patiëntinformatienummer  : 02 / 541.39.80

Bel alleen als het gaat om:

 • een afspraak voor een consultatie of een medisch-technische handeling
 • een opname of een operatie
 • als u huisarts bent en heeft een vraag over een patiënt

Hebt u vragen over het coronavirus? Bezoek de officiële website van het Federale Overheidsdienst Volksgezondheid : www.info-coronavirus.be