Overslaan en naar de inhoud gaan

COVID-19: Onze eerste prioriteit: u in alle veiligheid verwelkomen!

Info voor patiënten en huisartsen:
TEL : 02 541 31 11

Hervatting van de raadplegingen en behandelingen in alle veiligheid

Nu de lockdown stap voor stap wordt versoepeld, hervat het Jules Bordet Instituut geleidelijk weer al zijn activiteiten: raadplegingen, behandelingen, opnames. ONZE ABSOLUTE PRIORITEIT: U IN ALLE VEILIGHEID VERZORGEN.  Wij stellen alles in het werk - inzake hygiëne en inzake organisatie van opname en zorgtrajecten - om u sereen te ontvangen, in optimale omstandigheden voor de veiligheid van u en van onze teams.

Hervatting van de raadplegingen en behandelingen in alle veiligheid

 • Begeleiding is onder bepaalde voorwaarden toegestaan :
  • Eén (volwassen) persoon mag u vergezellen wanneer u naar een oncologieconsultatie gaat en uw begeleider samen met u binnengaat in de consultatieruimte.
  • Behoudens in uitzonderlijke gevallen is geen enkele begeleider toegestaan wanneer u zich aanbiedt voor een medisch-technische handeling, een bloedafname of biopsie, of in de dagkliniek. Zo vermijden we een overbezetting in de wachtruimtes.

Toegestane bezoeken aan ziekenhuispatiënten onder bepaalde voorwaarden

Goed nieuws: bezoek aan patiënten in het ziekenhuis is weer toegestaan. Wij vragen wél om bepaalde regels te respecteren om patiënten en personeel te beschermen:

Organisatie van bezoek aan patiënten die in het ziekenhuis verblijven, vanaf dinsdag 2 juni 2020

 • U mag uw verwant pas bezoeken vanaf de 3e dag na zijn/haar opname in het Instituut. Voor kortdurige ziekenhuisverblijven is nog geen bezoek toegestaan.
 • Slechts één bezoeker (en altijd dezelfde) is toegestaan per patiënt. Het zal mogelijk zijn deze bevoorrechte bezoeker te identificeren bij de formaliteiten voor de opname in het Instituut.
  Voor de bezoeker: u wordt via sms gewaarschuwd zodra het mogelijk is om naar het Instituut te komen. Wanneer u op bezoek komt, moet u dus dit sms’je én uw identiteitskaart op zak hebben. Noteer ook dat u géén toegang tot het Instituut krijgt als u symptomen toont (hoest, koorts, ademhalingsmoeilijkheden).
 • Er worden specifieke bezoekuren voorzien: van 15 tot 20 uur in de week, in de weekends en op feestdagen. Gelieve deze uurregeling strikt te respecteren. Dank daarvoor! Er wordt géén bezoek toegestaan buiten deze opgegeven uren.
 • De duur van uw bezoek wordt beperkt tot maximaal 30 minuten.
 • U wordt verzocht om de hele duur van uw bezoek in de kamer blijven.
 • Behoudens in uitzonderlijke gevallen is geen bezoek toegestaan indien uw verwant een COVID-19-besmetting heeft.
 • Er gelden specifieke maatregelen indien uw verwant is opgenomen in de eenheid hematologie (B3). Neem contact op met het ziekenhuis om te vernemen welke bezoekvoorwaarden gelden voor uw gehospitaliseerde verwant.
 • We verzoeken u bijzonder aandachtig te zijn voor de beschermingsmaatregelen om elk risico van virusverspreiding tegen te gaan:
  • Draag uw masker de hele duur van uw bezoek. (U krijgt een masker overhandigd bij uw aankomst in het Instituut.)
  • Respecteer de veilige afstand van 1m50 tegenover uw verwant.
  • Was en ontsmet zorgvuldig uw handen voor en na uw bezoek.
  • Draag de medische schort die u in de verzorgingseenheid krijgt van het verzorgend personeel.

Wij begrijpen dat deze maatregelen oncomfortabel kunnen aanvoelen tijdens uw bezoek. Hiervoor werd echter gekozen om de gehospitaliseerde patiënten, hun verwanten en de personeelsleden maximaal te beschermen tegen de verspreiding van COVID-19. Onze teams danken u voor uw begrip en voor de naleving van deze regels. De artsen en het verpleegkundig personeel van de eenheid staan ter beschikking voor al uw vragen.

U kunt met uw vragen ook terecht op het nummer 02 541 31 11.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Als u geen telefoon of annuleringsbericht hebt ontvangen, geldt uw afspraak nog altijd. Meld u aan op het voorziene tijdstip.

Wij zijn er voor ú!